Hûn Bixêr Hatin Web Siteya Me, 28 Mart 2024
Beğen 20

Delîl Dîlanar - Her Qîzeke Me Sözleri

Kürtçe Sözleri
Delil Dilanar - Her Qizeke Me Kürtçe Şarkı Sözleri
Her qizeke me Weke hûrî ne
Sûretên sorî Hinarî ne

Nergîz û sosin, Binefş û berfîn
Hezar navî, Li wan danîne

Her qizeke me Çinareke
Bejn û bala wan Minareke

Lêvên nazik kaxezî ne
Bedewiya wan re wele ez bengî me
Türkçe Çevirisi
Delil Dilanar - Her Qizeke Me Türkçe Çevirisi
Her kızımız huriler gibidir
Kırmızı yanakları nar gibidir

Nergis ve süsen, menekşe ve kardelen,
Binlercesi isim olarak verilmiştir.

Her kızımız çınar gibidir
Boy ve endamları minare gibidir.

Narin dudakları kağıt gibidir(incecik)
Güzelliklerine vallahi müptelayım.

Sanatçı: Delîl Dîlanar
Albüm: Zerîyê
Çıkış tarihi: 2009
Kaniya Dengbêjan(Dengbejler Çeşmesi) diye anılan Muş yöresi birçok Dengbeji bağrında yetiştirmiştir. Muş’un Orgunos – Çukurbağ köyünde doğan Dîlanar Kürt Dengbêjlik geleneğinin modern temsilcilerinden biri olup 4 albümü piyasaya çıkmıştır. Dewrêşê Evdî, Zar Bûma, Serayê tanınmış parçalarındandır.
Almanya’da yaşayan Dîlanar, Kürt müziği severler tarafından çağdaş Dengbej olarak adlandırılır. Delil Dilanar aynı zamanda Roj Tv’de “Dîlanar” isminde program da yapmıştır.

Delîl Dîlanar

Sitemizde sanatçıya ait toplam 8 eser bulunmaktadır. Sanatçının sayfasına gitmek için tıklayın.

Yorumlar

  1. yasin dedi ki:

    cok iyi ben sizin hayranınızım

  2. Kaniya Dengbêjan(Dengbejler Çeşmesi) diye anılan Muş yöresi birçok Dengbeji bağrında yetiştirmiştir. Muş’un Orgunos – Çukurbağ köyünde doğan Dîlanar Kürt Dengbêjlik geleneğinin modern temsilcilerinden biri olup 4 albümü piyasaya çıkmıştır. Dewrêşê Evdî, Zar Bûma, Serayê tanınmış parçalarındandır.
    Almanya’da yaşayan Dîlanar, Kürt müziği severler tarafından çağdaş Dengbej olarak adlandırılır. Delil Dilanar aynı zamanda Roj Tv’de “Dîlanar” isminde program da yapmıştır.

  3. Dijwar dedi ki:

    Öncelikle verdiğiniz emekler için teşekkür ediyorum. Çevirilerinizden dolayı sizi kutluyorum. Ben de burdan size yorumlarımla destek olmaya çalışayım. Dilimiz, kültürümüz, giyimimiz, mutfağımız, tarihimiz yani hemen hemen herşeyimiz elden gitmeden sahip çıkmalıyız. Başkaları uzay çağında yaşarken maalesef ki kaderin cilvesi olarak biz daha özgürlük mücadelesi ile uğraşmaya çalışıyoruz. En temel insanı hak ve hürriyetlere sahip olmakla meşgulüz. Birgün bu mücadeleyi kazanacağız elbet. Özgürlükten kastım doğrudan ülke yıkmak ya da kurmak değildir. Dünya şartları neler gösterir bilinmez ama kanlar dökülmeden, insanlar zarar görmeden, daha fazla ocak yıkılmadan biz de bu dünyada saygın bir halk konumuna geliriz umarım. Ama bu süreçte dünyadan çok geride kalacağız. Bunun için yapmamız gereken şey de, birileri üniversitelerde okurken birileri teknolojide ileri yönlü çalışmalar yapmalı, birileri dil ve edebiyat konusunda çabalarken birileri de sanatsal çalışmalar yapmalı, birileri okurken birileri de okuyanlara destek sunmalı, birileri işçiyken birileri fabrikalar kurmalı… Bu şekilde Dünyaya paralel olarak geleceğe aydınlık bir şekilde yol alacağımıza inanıyorum. Selamlar, saygılar…

Bir Yorum Yazın